Op zondag naar Het Werk

Zondag 2 oktober

13 – 18 uur

Paradijsvogelstraat 10

Groningen.

Het Werk, zoals de officiële benaming is van de creatieve broedplaats aan de Paradijsvogelstraat, bestaat inmiddels twee jaar. Alle ateliers zijn in gebruik, het bruist er van de actie en de energie. En zondag 2 oktober willen we dat weer eens delen met de wereld middels een open dag. Er vinden een aantal activiteiten plaats, met name ook voor kinderen, de ateliers zijn open en iedereen toont zijn/haar werk en vertelt er uiteraard met plezier over.

Dus voel je welkom in deze kleine wereld van kunst, ambacht, design, food.

Zelf heb ik onlangs een week doorgebracht in Arnhem, bij Sculpta 2016, een beeldhouwerssymposium bij het kunstenaarscollectief KW37. Waar een kleine twintig kunstenaars een week lang niet alleen ongelooflijk veel herrie produceerden, maar ook prachtig werk. En waar op de meeste symposia vooral veel gepraat wordt, wordt er op een beeldhouwerssymposium vooral gewerkt. Ieder staat er in zijn eigen discipline te werken, de een met een kettingzaak, de ander met een lasapparaat, een derde in het landschap, in staal, steen, hout en meer.

Heerlijk om een week weg te zijn van alle thuisbeslommeringen , geen email, geen regeldingen, gewoon heerlijk werken van de vroege ochtend tot laat in de middag. En dan een paar mensen erbij die drie keer per dag een heerlijke maaltijd voor je klaarzetten. Hoeveel beter wil een mens het hebben. Mij deed het erg goed in ieder geval.

dsc_0882

Ik heb er gewerkt aan een wagen en aan een machine. Dat is een pad dat ik verder wil bewandelen, het maken van machines, die niets anders doen dan vooral zichzelf in beweging zetten. Van hele kleine tot wellicht een keer een machine die door mijn hele atelier van alles in beweging zet.  Met een knop ergens in het midden van atelier en wie die per ongeluk aanraakt zet de hele machinerie in beweging. Foto’s van de machine die ik maakte volgen nog een keer. Of liever nog een filmpje.

dsc_0884

Deze is in ieder geval te zien tijdens de open dag, zoals nog wat andere wagens en een aantal buitenbeelden.

Hoop een ieder dan te treffen.

Tot de volgende,

Henk