Frankrijk

Schildercursus in Frankrijk

In het centrum van Lormes ligt een voormalig bankgebouw, nog voorzien van de oude kluis en de tralies voor de ramen.  Het gebouw werd twee jaar geleden gekocht door beeldhouwer Henk Slomp, die er meerdere ateliers inrichtte, een galerie begon en het gebouw met zijn vele kamers gebruikt als een locatie voor artists in residence.

Daarnaast worden er jaarlijks een aantal cursussen georganiseerd, onder andere schilderen en  werken met staal. (Hierover volgen nog latere berichten.)

Lormes is een  plaatsje met zo’n 1500 inwoners in het hart van Bourgondië. Het dorp is een waar kunstenaarsoord. Het ligt in het regionaal natuurpark de Morvan. Het dorp is goed voorzien van winkels, restaurants, galeries, café met terras, wekelijkse markt. Vlak tegen het dorp aan de Gorges de Narvau, een ruige kloof met watervallen en mooie wandelpaden. Aan de andere kant van het dorp een is camping gelegen aan een openbare  zwemplas met strand en terras.

En voor wie nog groter zwemwater zoekt, Lormes ligt in het gebied van de grote meren van de Morvan. Het dorp ligt op zo’n tweehonderd kilometer van Parijs en is vanuit Nederland in een dag goed berijdbaar.

Waterval vlakbij

Het verblijf

Het gebouw heeft zes tweepersoonskamers (voorzien van tweepersoons- dan wel twee eenpersoonsbedden)en een aantal gemeenschappelijke ruimtes, bestaande uit een gezellige salon, eetkamer en meerdere keukens. Badkamers en toiletten op de gang. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Sommige kamers zijn wat kleiner en soberder, andere ruim en wat luxer.

Uiteraard is het ook mogelijk cursussen te volgen en elders te verblijven.

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van de keuken. Alle benodigdheden voor ontbijt en lunch zijn bij uw verblijf inbegrepen, evenals koffie en thee. Wat het diner betreft, u kunt zelf koken dan wel gebruik maken van de vele mogelijkheden die het dorp biedt. De laatste cursusdag sluiten we af met een feestelijk diner dat bij de prijs inbegrepen is.

Cursusaanbod

Schilderen
Datum: 21 – 28 augustus

De cursus wordt gegeven door Herma van der Borg. Zij heeft de Klassieke Academie in Groningen afgerond en werkt sindsdien als zelfstandig schilder. Daarnaast geeft ze  schilderlessen op diverse locaties in de stad Groningen.

De lessen
Belangrijke elementen in de lessen zijn compositie, kleurgebruik en spelen met licht. Deze onderdelen kunnen toegepast worden in landschappen, stillevens en portretten. Afhankelijk van het weer en de voorkeur van de groep bepalen we dagelijks waar en waarmee we aan het werk gaan. De ochtendsessies zijn van 10.00 tot 12.30, de middagsessies van 14.00  tot 15.30 met eventuele uitloop en nabespreking. Bij schilderen op een buitenlocatie is het vertrek om 10.00 uur, lunch op locatie.

Materiaal
Basismateriaal is aanwezig (acrylverf, paneeltjes en penselen, tekenmateriaal en papier) In het atelier zijn 7 schildersezels aanwezig.

De cursus is zowel voor beginners als voor verder gevorderde deelnemers.

Zelf meenemen
Veldezel, eventueel een krukje, olieverf (en geurloze terpentine), als je daar mee wil werken.

  • Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 8
  • Prijzen: € 625 voor cursus inclusief verblijf,  wie een kamer voor zichzelf wil betaalt daarvoor een toeslag van € 150,-
  • Cursus: € 325,-

Meer informatie en aanmelden

Henk Slomp
henkslomp@hotmail.com
0031613256243
Of
Herma van der Borg
hermavanderborg@gmail.com