Exposities

Elk jaar neem ik me voor op tijd te beginnen met het werk voor het nieuwe seizoen in de beeldentuinen en galeries. In oktober bijvoorbeeld, zodat alles mooi op tijd klaar is. Dat doe ik al bijna twintig jaar lang en het is al twintig jaar lang niet gelukt. Ik zou inmiddels beter moeten weten zou je zeggen, maar tegen datzelfde beter weten in heb ik elk jaar weer dat voornemen.

De praktijk is dat ik elk jaar zo in februari ongeveer als een gek aan de slag moet om het allemaal weer rond te krijgen. Blijkbaar moet de druk hoog genoeg zijn om de machine in beweging te krijgen. Maar als die dan eenmaal loopt gaat het ook wel hard, dan maak ik dagen in mijn atelier van de vroege ochtend tot laat in de avond.

Niet dat ik al die andere tijd niks doe, er zijn opdrachten, lessen aan de klassieke academie voor beeldhouwkunst (dit jaar voor het laatst) er moet veel gebeuren aan en rond het atelier.

Maar ook dit jaar is het weer gelukt, er staat inmiddels op verschillende plekken werk.

Afgelopen week heb ik samen met mijn zoon Joeri werk geplaatst in de hortus in Haren, blijft een mooie plek. Ondanks het feit dat er veel minder middelen zijn dan voorheen weten ze het op een bewonderenswaardige manier in stand te houden. Het werk staat er mooi.

En gisteren, 23 april, was de opening van “Beelden in Gees”, seizoen 2016. Mijn werk staat er prachtig, net als dat van Joeri

.DSC_0309

Het werk krijgt er altijd fijn de ruimte, ik ken eigenlijk geen mooier podium voor mijn werk in Nederland dan daar.

DSC_0313

Het bovenstaande beeld moet je eigenlijk liggend op je rug onder het beeld bekijken, dat vind ik zelf het mooist. dat zullen niet veel mensen doen, maar toch, stel je voor het is heerlijk weer en mooi droog gras, ga er eens lekker onder liggen. Als Yvo van Marle, de galeriehouder, wat verbaasd vraagt waarom dat is dan zeg je maar dat het van mij moest. Dan begrijpt hij het wel. Je ziet dan dit:

.DSC_0289

 

Het onderstaande beeld is het laatste dat ik maakte. Dat wil zeggen voor de buitenexposities. Ben nu heel druk aan het werk voor Karavaan, mijn samenwerkingsverband met Peter Hiemstra. Bij de presentatie van het boek over zijn werk willen we weer een aantal wagens klaar hebben, maar daarover een volgende keer meer.

 

DSC_0320

 

Maar nu eerst naar Gees allemaal! Ook als je niet van mijn werk houdt, altijd de moeite waard!