Expositie bij HazArt

Het is een goeie plek, daar in Soest. En waarschijnlijk één van de weinige exposities waar mogelijk meer kunstenaars komen dan andere geïnteresseerde bezoekers. Uiteraard zijn ook kunstenaars geïnteresseerde bezoekers van exposities, maar het ging me even om de verhoudingen.

De Hazelaar is een  bedrijf in kunstenaarsbenodigdheden en die kunstenaars, amateurs zowel als professioneel, lopen, lopen er dan ook in grote getale rond. Om materiaal en middelen te kopen.

Maar daarnaast hebben Jan Hazelaar en Ali van den Berg er een prachtige beeldentuin gerealiseerd. Met in het gebouw, op  de benedenverdieping, een mooie galerieruimte.

!2 juni jongstleden was er de opening van de zomerexpositie, binnen zowel als buiten. ik heb er een viertal buitenbeelden gebracht en een aantal kleinere werken voor binnen.

 

 

 

 

SONY DSC

foto: Harm van der Meulen

Het laatste beeld dat ik maakte is een combinatie van cortènstaal, twee zuilen die een steen dragen. de zuilen zijn opengewerkt, het maakt ze lichter, subtieler. Het beeld is een meter of drie hoog. En het staat er prachtig.

Binnen staat een wagen, ‘Reis door de tijd’.5[1]

Foto: Carolijn Slottje

Over wat we met ons meedragen in dit leven. Verzamelen, opstapelen, meedragen. Verliezen, weggeven, verkopen. En weer vergaren, aanvullen. Zowel in de materie als in de geest. Soms is het ballast, soms van grote waarde, soms weten we niet meer waarom we het meeslepen, alleen maar dat het mee moet. Ik zou er veel meer over kunnen vertellen, maar ga het maar gewoon bekijken. Aan de Pimpelmees 3 in Soest. Of kijk alvast even op hun site:

HazArt Soest

Tot de volgende,

Henk Slomp